Muziekgebruik YouTube | Royalty’s ontvangen

Muziekgebruik YouTube: Elke keer wanneer een van uw nummers wordt afgespeeld op YouTube, Spotify, Google Play, Rhapsody, Beats, Amazon Prime, en andere digitale muziekservices, heeft u recht op een aparte royalty voor de songtekst en melodie (ook wel de “compositie”). In sommige gevallen wordt dit geld nooit aan u toegekend. In andere gevallen krijgt u slechts een gedeelte van het geld uitbetaald. Daarbij levert het elke keer dat het nummer wordt afgespeeld nieuw geld op. DNN zorgt dat u dit geld krijgt.

Hoe YouTube werkt (muziekgebruik Youtube)

DNN zorgt dat u betaald krijgt uit views van YouTube-video’s die uw muziek gebruiken.

Dit wordt gedaan door eigen technologie en een speciaal YouTube zakencontract. Dit contract staat ons toe om systematisch informatie te leveren aan YouTube dat aangeeft wie de rechten bezit van uw muziek en welke opnamen de correcte opnamen zijn van uw nummers. We herstellen ook de foute data uit het YouTube systeem die onterecht als eigenaar van uw muziek staan omschreven.

Daarnaast beschermen en controleren wij de auteursrechten om te verzekeren dat het YouTube-systeem u altijd aangeeft als de eigenaar en daar ook naar betaalt.

Ten slotte gebruikt DDN haar eigen technologie en YouTube systemen om de video’s te vinden die uw muziek gebruikt zonder een licentie. Wanneer we deze video’s vinden, autoriseren wij YouTube om hierop advertenties te plaatsen. Met de juiste data in het YouTube systeem, krijgt u uw gedeelte van het advertentiegeld terug.

Hoe het werkt bij andere digitale services

Als maker van de songtekst en melodie van een nummer (de “compositie) heeft u recht op een aparte uitbetaling bovenop het geld dat u wellicht al hebt ontvangen.

In bijna alle gevallen is het zo dat wanneer een door u geschreven nummer ergens in de wereld wordt afgespeeld, Spotify, Rhapsody, Beats, GooglePlay, Deezer, of een andere “on-demand” service, u een mechanische royalty verschuldigd is (niet aan de leverancier, niet aan uw maatschappij – UZELF).

In veel gevallen bereikt dit geld u niet of wordt het aan de verkeerde eenheid betaald door verkeerde data of ontbrekende informatie.

In andere gevallen zijn er opnamen van uw nummers die niet in kaart zijn gebracht met uw composities. Dit weerhoudt u ook om betaald te krijgen. DDN verhelpt deze problemen en zorgt dat u het geld vanuit het verleden of toekomst betaald krijgt van:

  • Interactie streaming services (d.w.z. Spotify, Rhapsody, etc.)
  • Scan & Match locker services (d.w.z. iTunes Match, Google Scan & Match, en Amazon Scan & Match)
  • Downloads buiten de VS
  • Ringtones/Ringback tones
  • Digitale jukeboxes (d.w.z. TouchTunes)
  • Bundeldeals (d.w.z. yonder)

…en andere digitale doeleinden

Het kost niets ons in te huren om voor u te werken. DDN krijgt alleen een administratieve vergoeding uitbetaald wanneer we het geld dat aan u verschuldigd is vinden, verzamelen en aan u toekennen.

Om DNN aan het werk te zetten voor u, hoeft u alleen de auteursrechten van uw muziek te  beheersen.

NB: Deze dienst omvat geen diensten ten behoeve van het ontvangen van gelden vanuit collectieve rechtenorganisaties zoals Buma/Stemra.

muziekgebruik youtube ddn

tag: muziekgebruik Youtube