Muziek licenseren | Verkoop je muziek aan externe partijen

DDN is, naast een muziekdistributeur, ook een platform voor het licenseren van muziek (muziek licenseren) voor reclame, films, TV, en interactieve media. We specialiseren in projecten die muziek en beeld combineren, ook wel synch licensing genoemd. Synch licensing is een goede manier om extra inkomen te ontvangen en een promotionele boost te krijgen. Voor de meeste projecten maakt het niet uit of u bekend of onbekend bent, zolang uw nummer maar het beste past bij het plaatje.

Voor elk project is de deal hetzelfde voor iedereen die zich hierbij aansluit. U licenseert uw muziek alleen wanneer er een licentiebod is gedaan. Zodra de muziek is gekozen, zullen we u assisteren bij het edit proces (waar nodig), juridische papierwerk, en het incasseren van betalingen.

Muziek licenseren en licentiebehoeften van bedrijven
We aggregeren huidige licentiemogelijkheden voor reclame, film, TV en interactieve media. Deze bedrijven hebben specifieke muziek vaak snel nodig. Niet iedere artiest, maatschappij of uitgever kan een netwerk bouwen en behouden om contact te hebben met alle muziek supervisors, film producers, advertentiebureaus en game ontwikkelaars. Wij doen dit iedere dag dus we kunnen u laten weten wanneer uw muziek ergens nodig is.

Het gebruiken van onze licentieservice weerhoudt u NIET om uw muziek ergens anders te licenseren (niet-exclusief). Dit is vooral handig wanneer u al contracten heeft met agenten, maatschappijen, uitgevers, etc. die ook uw muziek pitchen.

U behoudt uw creatieve zeggenschap
We geloven dat u de beslissing moet maken met welke projecten u zich wilt identificeren en met welke niet. Als u veganist bent zou u waarschijnlijk niet willen licenseren voor een vleesreclame. Of u bent het niet eens met bepaalde budgets of voorwaarden. Die keuze is aan u. U hoeft uw muziek niet te pre-clearen en er is geen “voeg toe aan winkelwagen” knop naast uw muziek. Wanneer uw muziek is gekozen, krijgt u alle nodige details over het project en alleen dan wordt uw muziek gelicenseerd.

We assisteren u in het licentieproces
We zullen u assisteren tijdens het editing- en licentie proces en we zorgen voor simpele en rechtvaardige contracten die alleen de rechten overdragen die nodig zijn voor het project en vermeld staan in de aanvraag. Ook helpen we uw geld te incasseren en kunnen zelfs de betaling verdelen over de rechthebbenden mocht dit nodig zijn.

Zet uw repertoire over naar synch licensing met minimale inspanning
We zullen u per e-mail op de hoogte houden van alle huidige projecten. Dus als artiest of label kunt u direct starten met synch licensing zonder hiervoor een afdeling te beginnen of mensen in te huren voor het bouwen van een netwerk en het afhandelen van sales.

Als u nummers uploadt op ons platform, zijn deze nummers automatisch beschikbaar voor synch jobs.

Klaar om u in te schrijven? Klik dan hier.

muziek licenseren digital distribution netherlands

tag: muziek licenseren