Digitale Muziekdistributie | Verkoop Muziek Online

Stroomlijn uw distributie
Bent u een muzieklabel of artiest? Bent u op zoek naar een nieuwe distributiepartner voor uw digitale muziekdistributie? Dan is Digital Distribution Netherlands de wereldwijd leidende oplossing voor u. Ons specialisatie in muziekdistributie heeft ons al vele enthousiaste partners en bedrijven opgeleverd. Tot onze cliënten behoren enkele van de grootste namen in de industrie en ze halen hun voordeel uit een distributieservice dat specifiek ontworpen en afgestemd is op individuele behoeften. Ons enthousiaste en goedgetrainde team werkt continu met onze labels om zowel ons platform als de services die we verlenen te verbeteren.

Of u nou een nieuw label bent dat net is begonnen of een gevestigd bedrijf, Digital Distribution Netherlands heeft de deskundigheid en bewezen track record om te garanderen dat dat uw label de steun, tentoonstelling en aandacht krijgt die het verdiend.

digitale muziekdistributie digital distribution netherlands

digitale muziekdistributie

Digitale Muziekdistributie
We hebben honderden feature spots in enkele van de meest hoogstaande winkels weten te bewerkstelligen, en hebben hierdoor uitstekende relaties opgebouwd waarvan u de vruchten kunt plukken. We zijn geïntegreerd met een uitgebreide lijst van digitale service aanbieders. We werken direct met alle partners en hebben een in-house leveringssysteem opgebouwd dat ervoor zorgt dat aan alles wat we doen geen verborgen kosten zijn verbonden.

DDN erkent ook dat werken met niche bedrijven als Stompy, Traxsource en Beatport net zo belangrijk voor uw digitale muziekdistributie is als het plaatsen van uw muziek op commerciële services als iTunes, Amazon of Spotify.

Geen setup kosten of verborgen betalingen
Bij DDN zorgen we voor doorzichtigheid ten aanzien van onze kosten, wat betekent dat er geen setup kosten of verborgen betalingen aan onze service zijn verbonden. We zijn er trots op dat we consequent de meest competitieve commissietarieven aanbieden, met een ongeëvenaard hoog niveau van hulp, advies, service en functies.

Met dit in het achterhoofd is het vergelijken van commissietarieven tussen verschillende services niet altijd de beste manier om te beslissen welke distributiepartner het beste is. We erkennen dat u als label wellicht specifieke voorwaarden heeft. Als voorbeeld: misschien wilt u dat we de digitale muziekdistributie verzorgen voor alle winkels behalve een. We verzoeken u daarom om contact met ons op te nemen en met een van onze ervaren label managers te praten, die graag uw individuele behoeften bespreekt en een afgestemd distributie offer aanbiedt.

Betalingen
We versturen uw royalty’s via bankoverschrijving/IBAN. We betalen alle invoices die we van onze cliënten ontvangen binnen 30 dagen.

Verklaringen & royalty’s 
De winkels houden ons op de hoogte van uw sales, op welke manier dan ook, en wij leveren deze informatie aan u in een makkelijk te lezen statement. We sturen u een royalty verklaring aan het eind van elk kwartaal over alle royalty’s die we namens u van de winkels hebben verworven. We laten u duidelijk zien wat we hebben verworven, welke commissie we in mindering hebben gebracht en wat we aan u zullen betalen.

Wanneer u de verklaring van ons heeft ontvangen, kunt u ons een invoice sturen en ons inlichten waar we de royalty’s naar kunnen sturen.

Lanceren van een nieuwe platenlabel
Dus u heeft besloten om een nieuw platenlabel te lanceren? DDN heeft honderden labels succesvol begeleid van concept naar debuut-uitgave en daarbuiten. We bieden u de hulp die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat uw label het perfecte ‘distributieimage’ afgeeft. Dit is niet alleen nodig om te garanderen dat winkels als Beatport uw muziek zal accepteren, maar ook om de succesvolle prospecten van de label te vergroten in een reeds concurrerende markt.

Klaar om u in te schrijven?
Er zijn een paar dingen die u in overweging moet nemen voordat u DDN kan aanstellen voor uw distributie. Het meest belangrijke is wanneer u contractgebonden bent aan een bestaande leverancier. Ga eerst de overeenkomst met hen na om zeker te zijn dat overplaatsing mogelijk is. Als u nog steeds contractgebonden bent is het het waard om aan uw leverancier te vragen of u mag overstappen. Vaak laten labels u eerder gaan, maar er zijn voorvallen waar u niet toegestaan bent om over te stappen.

Door u aan te melden bij DDN moet uw platenlabel een eenvoudige beoordeling doorstaan voordat we uw distributieaccount goedkeuren en kunnen starten met de digitale muziekdistributie. Hoewel dit proces simpel is, vragen we wel dat een selectie van de muziek van uw platenlabel online beschikbaar is om te beluisteren. Uw muziek zou toegankelijk moeten zijn op een audiospeler op uw website, SoundCloud, Facebookpagina, of al beschikbaar zijn in een winkel.

Hoe meld ik me aan?
Als het u aanspreekt wat DDN aanbiedt en u wilt zich graag inschrijven om onze distributieservice te gebruiken, vul dan het inschrijfformulier in en uw aanmelding zal ter evaluatie naar ons team worden gestuurd. Wanneer uw aanmelding is behandeld (2 tot 3 werkdagen) ontvangt u een e-mail met uw contract en waarin verdere informatie staat om de volgende stappen te zetten.

Indien u op ieder moment vragen heeft betreffende uw aanmelding, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.